Нердлинген

Сподели со своите пријатели

Денешните жители на Нердлинген знаат дека живеат на тони дијаманти, но немаат намера да го уништат градот за да се збогатат. Loading… Малиот град Нердлинген во Баварија е изграден на дијаманти кои датираат пред 15 милиони години, кога астероид удрил во Земјата. Геолозите проценуваат дека ширината на астероидот била еденПрочитај повеќе