Наледи Пандор

Сподели со своите пријатели

Учесниците на состанокот на министрите за надворешни работи на земјите од групата БРИКС во Јужна Африка повикаа на ребаланс на глобалниот поредок. Loading… Јужноафриканскиот министер за надворешни работи Наледи Пандор рече дека визијата на групата е да обезбеди глобално лидерство во свет расцепен од геополитички тензии, нееднаквост и глобална несигурност.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Јужноафриканската Република денеска го презеде претседавањето со групата БРИКС, во која се и Бразил, Русија, Индија и Кина. Loading… Портпаролот на јужноафриканското Министерство за надворешни работи, Клејсон Мониела, за ТАСС изјави дека Јужна Африка планира да ги задржи сите ефективни активности на организацијата за време на нејзиното претседавање во 2023Прочитај повеќе