Марк Уеје

Сподели со своите пријатели

Кардиналот Марк Уеје, кој има една од најважните функции во Ватикан, е обвинет за сексуален напад во колективна тужба поднесена во Канада. Loading… Како што пренесува N1, тужбата е насочена против повеќе од 80 членови на епархијата на Квебек. Кардиналот Оује, сегашниот префект на Конгрегацијата за бискупи, наводно допрел несоодветноПрочитај повеќе