Марио Драги

Сподели со своите пријатели

Напорите на Италија за брзо намалување на зависноста од рускиот гас ја направија земјата помалку ранлива на прекини во снабдувањето, рече премиерот Марио Драги, нагласувајќи дека резервите на природен гас во Италија се на 80 отсто пред зимата и ќе се зголемат на 90 отсто во октомври. Loading… Драги наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Италијанскиот премиер Марио Драги ја повика Европа да го „обработи целото расположливо земјиште“, што го смета за делумно решение за намалување на увозот на земјоделски производи, особено руска пченица, поради војната во Украина, пренесува АП. Loading… Драги потсети дека, според постоечките земјоделски практики во Европската унија, 10 отсто од земјиштетоПрочитај повеќе