Марија Трпеска

Сподели со своите пријатели

Во сабота (12.11.2022) во СЦ Дуња беше отворена изложбата „Јадачи на компири“ на авторите Стефан Анчевки и Марија Трпеска. Изложбата беше дел од програмата на СЦ Дуња по повод 6 години постоење на центарот. Loading… Концептот на изложбата „Јадачи на компири“ се состои од колажирани фотографии од знаменотости во градовитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Меѓународна изложба на уметнички дела со наслов ,,Без дистанца” на македонски и бугарски академски ликовни уметници, ќе биде отворена на 18 ноември во 19.00 часот во Изложбениот салон на Национална установа Центар за култура “Трајко Прокопиев” – Куманово. Loading… На изложбата ќе бидат изложени 40 дела а учество земаа 10Прочитај повеќе