Мариел Пол

flag, netherlands, country

Сподели со своите пријатели

Кога пратеничката Мариел Пол од Народната партија за слобода и демократија (ВВД) ќе положи заклетва како министер за основно и средно образование, холандската влада за прв пат ќе има повеќе членови од женски пол. Loading… Ова ќе ја смести Холандија во мала група земји каде жените сочинуваат голем дел одПрочитај повеќе