Мајкл Блумберг

Сподели со своите пријатели

Некои од најбогатите луѓе во светот финансираат голем „лов на богатство“ на западниот брег на Гренланд, сето тоа со хеликоптери и предаватели. Loading… Климатската криза брзо го топи мразот на Гренланд што, иронично, отвора можност за инвеститорите и рударските компании кои бараат клучни минерали важни за транзицијата кон зелена енергија.Прочитај повеќе