Ли Хсиен Лунг

Сподели со своите пријатели

Сингапур ќе го укине законот со кој се забрануваат хомосексуалните односи, со што хомосексуалноста ќе биде легална. Loading… Одлуката ја објави премиерот Ли Хсиен Лунг на националната телевизија. ЛГБТ активистите во Сингапур го поздравија овој потег како „победа на човештвото“. Сингапур е познат по своите конзервативни вредности, но во последнивеПрочитај повеќе