Крсто Славковски

Сподели со своите пријатели

Во Уметничката галерија во Куманово, на 28 септември со почеток во 20 часот  ќе биде отворена  ретроспективно-монографската изложба на Крсто Славковски. Loading… Заедно со Вангел Наумовски, Ѓорѓе Шијаковиќ, Добри Трендафиловски-Добрин и Ристо Ристовски, тој е претставник на основоположничката генерација на наивата во Република Северна Македонија и истовремено најзначајниот  уметник воПрочитај повеќе