криза

Сподели со своите пријатели

Населението на Западна Европа значително расте благодарение на миграциите и доселувањето, додека источна Европа има проблем со демографијата поради заминувањето на жителите. Најновата анализа на Австриската академија на науки и Демографскиот институт од Виена се занимава со развојот на населението во Европа помеѓу 1990. и 2017. година, земајќи ги предвидПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Европа следната деценија би можела да се соочи со недостаток и поскапување на гас, ако бргу не одлучи да го зголеми увозот од Русија. – Европа направи лоша проценка кога претпостави дека нема да и треба дополнителен грас, и ако и затреба дека ќе го набави надвор од Русија, изјавилПрочитај повеќе