Комети

Сподели со своите пријатели

Неодамна откриената зелена комета ќе го направи своето најблиско приближување до Земјата во првите два дена од февруари и ќе прелета преку ноќното небо за прв пат по 50.000 години. Loading… Последен пат била видлива на ноќното небо за време на каменото доба. Наречена „C/2022 E3 (ZTF)“, има орбита околуПрочитај повеќе