Јозеф Сикела

Сподели со своите пријатели

По 13 месеци инфлацијата во Чешка почна да забавува и додека во јули изнесуваше 17,5 отсто, во август благо се намали на 17,2 отсто во однос на истиот месец од претходната година, објави денеска чешкиот завод за статистика. Loading… Забавувањето се должи на забавениот раст на цените на горивата иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Чешката Република ќе предложи вонреден состанок на европските министри за енергетика што е можно поскоро за да се реши прашањето за растот на цените на енергијата, изјави во петокот чешкиот министер за индустрија Јозеф Сикела. Loading… Европа се соочува со големо зголемување на сметките за енергија, поттикнати од наглото зголемувањеПрочитај повеќе