Јанис Ланге

Сподели со своите пријатели

Утре Летонија ќе го отстрани споменикот од времето на Советскиот Сојуз во главниот град Рига кој ја одбележува победата на Црвената армија над нацистичка Германија, соопштија денеска локалните власти. Loading… Извршниот директор на летонската престолнина Јанис Ланге рече дека споменикот, поставен во 1985 година, додека Латвија сè уште беше делПрочитај повеќе