Хосеин Емир-Абдолахиан

Сподели со своите пријатели

Иранскиот министер за надворешни работи Хосеин Емир-Абдолахиан, насочен кон некои европски земји кои ја критикуваат полициската интервенција во демонстрациите што започнаа по смртта на девојчето Махса Амини, рече дека нема да дозволат да биде цел на националната безбедност на нивната земја. Loading… Во соопштението објавено на веб-страницата на Министерството, сеПрочитај повеќе