Ханс Клуге

Сподели со своите пријатели

Директорот на Светската здравствена организација (СЗО) за Европа, Ханс Клуге, истакна дека е „очајно и итно неопходно“ да се справиме со климатската криза. Loading… Потсетувајќи на 60.000 смртни случаи во Европа минатата година поради екстремни горештини, Клуге рече дека бројот на смртни случаи од екстремни горештини се очекува „да сеПрочитај повеќе