Гриндавик

Сподели со своите пријатели

Лавата од вулканска ерупција на Исланд во неделата се приближи до одбранбените бариери околу градот Гриндавик. Loading… Досега тврдината ги држела стопените карпи, но локалното население е евакуирано. Научниците проценуваат дека ерупцијата слабее и веројатно ќе стивне за неколку часа. Вулканскиот систем на полуостровот Рејкјанес во југозападниот дел на земјатаПрочитај повеќе