Градоначалник

Сподели со своите пријатели

Реката Којнарка од денеска се чисти од градежниот шут и смет кои несовесните граѓани редовно ги фрлаат. Општина Куманово, јавните претпријатија, полицијата и невладините организации, сите се вклучени во чистењето на реката со цел градот да стане подобро место за живеење. Паралелно со акцијата за чистење ќе се спроведе иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Секторот за внатрешни работи Куманово поднесе кривична пријава против М.Ј. (58) и М.С. (58), двајцата од Куманово, поради постоење на сомнение за сторено продолжено кривично дело „несовесно работење во служба“, казниво по член 353-в став 3 во врска со став 1, а во врска со член 45 од Кривичниот законикПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Со пари од амбасадата на Чешката Република учениците од основното училиште „Вера Которка“ во село Клечовце ќе добијат нови тоалети. Ова денеска го најави градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитеивски по протоколарната средба со амбасадорот на Република Чешка, Мирослав Томан. На средбата се разговарало на повеќе теми за продлабочување наПрочитај повеќе