глечери

Сподели со своите пријатели

Огромни количини бактерии би можеле да завршат во светските мориња поради топењето на глечерите, предупредуваат научниците. Loading… Меѓу нив може да се најдат потенцијално опасни патогени, јавува Би-Би-Си. Глечерите се големи маси на мраз формирани во текот на стотици или илјадници години, а поради климатските промени тие сега се топатПрочитај повеќе