Генг Шуанг

Сподели со своите пријатели

На 11. вонредна специјална седница на ОН се гласаше за нацрт-резолуцијата за украинското прашање. Кина остана воздржана. Loading… Кинескиот заменик претставник на ОН Генг Шуанг апелираше за политичко решение на украинската криза. Како што изјави Генг, Генералното собрание на ОН, како најсимболична институција на ОН, треба да ги намали несогласувањатаПрочитај повеќе