Гектурк Агваз

Сподели со своите пријатели

И покрај санкциите, опсегот на увоз на електроника во Русија од април до ноември изнесува 2,6 милијарди долари, пишува Ројтерс повикувајќи се на податоци од руската царина. Loading… Од тоа, прометот кој доаѓа од западните производители изнесува 777 милиони долари. Меѓу увезената стока, според Ројтерс, има и микрочипови од американскитеПрочитај повеќе