Гамбија

Сподели со своите пријатели

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во четвртокот двајца индиски официјални лица. Loading… Смртта на дури 66 деца во оваа западноафриканскаПрочитај повеќе