Фиат

red FIAT vehicle

Сподели со своите пријатели

Производителот на автомобили Stellantis планира да отпушти приближно 2.250 работници во фабриката Мирафиори во Торино на неколку недели поради слабата побарувачка, објавија синдикатите. Loading… Во периодот од 12 февруари до 3 март без работа ќе останат 1.250 работници кои го произведуваат електричниот „фиат 500“ и уште 1.000 што произведуваат автомобилиПрочитај повеќе