фашизам

Сподели со своите пријатели

Италијанската опозиција ја повика владата да ги забрани екстремно десничарските партии по фашистичкиот митинг во неделата во Рим. Loading… Митингот, на кој присуствуваа неколку стотици луѓе, се одржа пред поранешното седиште на неофашистичката италијанска партија социјално движење. Подоцна, токму оваа партија се трансформираше во денешната конзервативна партија Браќа на Италија,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Лидерите на италијанската опозиција ја повикаа десничарската влада на Џорџа Мелони да ги забрани неофашистичките групи откако се појави видео на стотици мажи кои го користат фашистичкиот поздрав за време на митингот во Рим. Loading… Толпата беше собрана пред поранешното седиште на Италијанското социјалистичко движење (МСИ), неофашистичка партија основана поПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Италија беше шокирана од видеото на кое стотици луѓе викаат и ги креваат десните раце во фашистички поздрав. Loading… Толпата се собра за да го одбележи нападот во 1978 година врз членовите на неофашистичкото младинско движење Movimento Sociale Italiano, во кој загинаа двајца. Фашистичкиот поздрав е забранет во Италија. ВидеатаПрочитај повеќе