Ермитаж

Сподели со своите пријатели

Ермитаж во Амстердам ќе го смени името, најави музејот, кој ги прекина односите со Русија набргу по почетокот на инвазијата на Украина и ја прекина децениската соработка со истоимената институција во Санкт Петербург. Loading… Ермитаж ќе се вика „Музеј H’ART“ од 1 септември 2023 година и ќе работи „во теснаПрочитај повеќе