Епл

Сподели со своите пријатели

Француската регулаторна агенција за заштита на податоци (CNIL) го казни Apple со 8.000.000 евра за собирање кориснички податоци за насочено рекламирање во App Store без да бара или да обезбеди согласност од корисникот. Loading… Оваа практика се смета за прекршување на член 82 од Францускиот Закон за заштита на податоциПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Компанијата Apple извезла мобилни телефони Ајфон од Индија, во периодот април – декември, во вредност од повеќе од 2,5 милијарди долари. Loading… Тоа е речиси двојно повеќе отколку во целата претходна фискална година (од април до април), објави Блумберг. Растот на испораките од Индија покажува дека Apple и другите големиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Трговскиот суд во Париз го казни Apple околу еден милион евра за наметнување на рестриктивни комерцијални клаузули за француските развивачи на апликации за пристап до трговијата за апликациите на APP Store. Loading… Во пресудата на парискиот суд се наведува дека нема потреба да се нареди на Apple да ги приспособиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Apple отсекогаш се претставувал како компанија која ја смета приватноста за „фундаментално човеково право“, што се рефлектирало во нивниот однос кон рекламирањето на iOS и MacOS. Loading… Работите, се чини, се менуваат – и на полошо. App Store веќе некое време нуди реклами во своите програмски листи, додека многу кориснициПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сопственикот и директор на „Твитер“ Илон Маск објави дека „Епл“ во голема мера престанал да се рекламира на оваа социјална мрежа. Loading… Apple е најголемата компанија која досега ги повлече своите реклами од Твитер поради загриженоста за политиките за уредување содржина на новиот сопственик. Претходно, компаниите „Џенерал Милс“ и „АудиПрочитај повеќе