Емине Џепар

Сподели со своите пријатели

Руската амбасада во Шведска објави мапа на земји во Европа на кои Крим е означен како територија на Украина. Loading… Русите замислуваа дека на картата треба да бидат прикажани цените на бензините во Европа, но Крим, кој го окупираа речиси десет години, им се лизна како дел од Украина. ПоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ирако руско-украинската војна е далеку од завршена, Украинците се решени да ги вратат своите животи во некаква нормалност. Loading… Еден начин да го постигнат тоа е со обнова на станбени згради кои се погодени од руски проектили и гранати. Една таква зграда неодамна беше реновирана во Киев. Фотографии од зградатаПрочитај повеќе