Џибути

Сподели со своите пријатели

Првиот хуманитарен брод изнајмен од ОН за транспорт на украински житарки во Африка пристигна денеска во пристаништето Џибути со околу 23.000 тони пченица. Loading… Бродот „Храбар командант“ на 16 август тргна од пристаништето Пивдење кај Харков. Транспортот на жито беше овозможен во јули со потпишување на договор меѓу Киев иПрочитај повеќе