Џамал ​​Кашоги

Сподели со своите пријатели

Американски судија се откажа од гонењето на тужбата во САД против престолонаследникот на Саудиска Арабија Мохамед бин Салман за убиството на новинарот Џамал ​​Кашоги. Loading… Без да навлегува во суштината на случајот, судијата Џон Бејтс рече дека е обврзан со неодамнешниот став на американската влада дека „МБС“ ужива имунитет одПрочитај повеќе