Драгана Спасковска

Сподели со своите пријатели

Заврши ликовната колонија „Куманово 2022“, соопштија денеска надлежните од НУ Музеј Куманово. На 48-по ред меѓународна ликовна колонија дел од уметниците твореа во Куманово, дел во домашни услови. Loading… Годинава, учествуваа петнаесет академски ликовни уметници, од државата, Црна Гора и Србија, Дејвид Стилковски, Насо Крстевски, Симонида Китановска Филиповска, Буба Солак,Прочитај повеќе