Давид Стојановски

Сподели со своите пријатели

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ вчеравечер беше отворен концептуален изложбен приказ „El Verdugado“ на мр. Давид Стојановски. Loading…     Станува збор за концептуален изложбен приказ на костимите преку различни временски периоди. – „El Verdugado“ под формата на концептуален изложбен приказ го инкорпорира уметничкиот, авторски изразПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во петок со почеток од 19:30 часот ќе биде отворен концептуален изложбен приказ „El Verdugado“ на мр. Давид Стојановски. Loading… Концептуален изложбен приказ на костимите преку различни временски периоди. „El Verdugado“ под формата на концептуален изложбен приказ го инкорпорира уметничкиот, авторскиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Theatre: deconstructed претставува уметничка инсталација која изминатите две недели го красеше фоајето на Центарот за култура „Трајко Прокоппиев“ на годинешното издание на Меѓународниот театарски фестивал „Денови на комедија 2022“. Loading…     Инсталацијата изработена од Давид Стојанвоски, Крсто Богојевски и Кристина Лозановска има за цел да ја ослика театарската реалност.Прочитај повеќе