Дарфур

Сподели со своите пријатели

Судан се соочува со генерациска катастрофа, бидејќи околу седум милиони деца не одат на училиште поради поплавите, гладот ​​и нестабилната ситуација во таа земја, објави денеска Гардијан. Loading… Хуманитарните групи предупредуваат дека третина од децата во Судан не одат на училиште, додека останатите немаат доволно наставници. Најтешка е ситуацијата воПрочитај повеќе