Црвен Крст Куманово

Сподели со своите пријатели

Триесет крвни единици се собрани на втората летна крводарителска акција во Куманово, соопштија денеска од Црвен крст, општинска организација Куманово. Loading… И оваа акција Црвениот крст ја организира заеднички со Институтот за трансфузиона медицина и се одржа во објектот на поранешен „Хотел Солун“. Во Куманово во текот на летото сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Волонтери од општинската администрација и Црвен крст Куманово денеска на повеќе локации поделија флаширана вода на граѓаните како мерка за заштита од високите температури. Loading…     Куманово и Македонија денеска се во портокалова фаза поради опастно од високите температури, а една од препораките за заштита е токму граѓаните даПрочитај повеќе