Центар за вработување Куманово

Сподели со своите пријатели

До 12 јуни трае огласот наменет за работовачите и невработените лица од програмата поддршка за креирање на нови работни места за субвенционирање на вработување и вработување и раст на правни субјекти. Loading… Како што информира Марија Димитријевска, раководителка на Центарот за вработување Куманово, огласот е објавен завчера и ќе траеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Агенцијата за вработување, центар за вработување Куманово ги повика невработените кумановци да аплицираат за мерката обука за побарувани занимања на пазар на труд и за мерката „втора шанса“ и двете дел од владиниот оперативен план за намалување на невработеноста, соопштија денеска од куманвскиот центар. Loading… Во Куманово, невработените оние соПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот центар за вработување ги повика младите, невработени лица да се пријават за мерката-обука за развој на дигитални вештини. Како што соопштија денеска надлежните од Центарот, мерката е наменета за младите до 34 години со средно образование. Loading… – Целта е да се надградат вештините на невработени од информатичките технологии.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот Центар за вработување денеска ги повика младите, невработени лица да се пријават за мерката-практикантство, дел од оперативниот план на активни мерки за вработување и услуги на пазарот на труд за тековната година. Loading… За оваа мерка можат да се пријават младите, активни баратели на работа до 34 години соПрочитај повеќе