Брак

Сподели со своите пријатели

Керолин Кирк Гришон не сакала големо венчавање ниту пак старосватици. Не сакала ниту да оди во црква, ниту да троши пари на скапа свадба. Сакала нејзиниот посебен ден да биде во природа, па затоа одлучила да се омажи во шелтер за животни SPCA во Северна Невада. – Започна како шега,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Луѓето не се безгрешни. Често прават погрешни чекори кои можат да ги чинат сопствена среќа Еден од тие чекори се однесува и на стапувањето во брак. Некогаш тоа го прават од сосема погрешни причини. Токму поради тоа и бројот на разводи од година во година расте. Доколку сакате вашата љубовПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Индиец кој се оженил по сите традиционални норми сега сака да се разведе по само една брачна ноќ мината со невестата. Имено, тој не го видел лицето поради носијата, а кога конечно го покажала, видел дека има брада и зборува како маж. Како што пишув „Тајмс оф Индија“, младоженецот дуриПрочитај повеќе