Борис Ромаченко

Сподели со своите пријатели

Властите на германскиот град Лајпциг го сменија името на улицата каде се наоѓа конзулатот на Русија и го именуваа по, како што е соопштено, украински херој. Loading… Турмгутштрасе ќе се преименува во Ромаченкоштрасе. Улицата го носи името на Украинецот Борис Ромаченко, кој преживеал четири концентрациони логори за време на ВторатаПрочитај повеќе