Бобан Бојковски

Сподели со своите пријатели

Во текот на неделата инспекциските служби и ветеринари ќе ги заловуваат уличните и агресивни кучиња кои ќе бидат забележани во близина на училиштата во Куманово. Loading… Ова денеска на седница на Советот на Општина Куманово го истакна раководителот на Секторот за инспекциски надзор Бобан Бојковски.     Ваквата реакција следуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановци реагираат дека бездомни кучиња напаѓаат граѓани, денеска од општина информираа дека имаат пријави за појава на поголем број кучиња во одредени делови од градот. Посебн проблем за граѓаните се бездомните кучиња во населбата „Гоце Делчев“. Loading… Пред две недели завршен е годинешниов тендер за заловување на кучиња скитници, којПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна постапката за отстранување на руиниран објект во центарот на Куманово, информираа денеска од општината. Loading… Ангажираните екипи поставија ограда околу објектот за кој комисијата проценила дека е руинирани, претставува опасност и може да ја загрози безбедноста при движењето на граѓаните, сообраќајот и соседните објекти.     Раководителот на одделениетоПрочитај повеќе