Бадникови поворки

Сподели со своите пријатели

Голем број деца од Куманово учествуваа на Бадниковата поворка која се одржа денеска во Куманово. Песната Вечниот бог се слушаше по кумановските улици. Loading… Децата се собраа од Соборниот храм Свети Никола и поминаа низ улиците во градот, завршија на градскиот плоштад. Сите носеа ѕвездички.     Празнични подароци беаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Со почеток од 10 часот утре ќе се одржи Бадникова поворка во Куманово, информираат од истоименото здружение. Loading… Збирното место ќе биде пред Соборниот храм „Свети Никола“ од 10:00 до 10:30 часот. Поворката потоа ќе продолжи низ неколку улици во централното градско подрачје и се очекува околу 11 часот даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Бадникова пештера“ е поставена во Касапски круг во Куманово каде граѓаните ќе може да оставаат донации за изработка на новогодишни подароци за деца од социјално загрозени семејства. Loading… Ова е само вовед во настанот Бадникови поворки кој по две години пауза поради пандемијата годинава продолжува да се реализира во КумановоПрочитај повеќе