Андреј Сичевој

Сподели со своите пријатели

Руските воени блогери шпекулираат дека руското Министерство за одбрана го сменило генерал-полковник Андреј Сичевој од неговата функција како командант во Бахмут поради лошите резултати на бојното поле јужно од градот, во близина на Клишчеивка и Андрејевка, напиша Институтот за проучување на војната (ISW) во извештајот од 2 октомври. Loading… СпоредПрочитај повеќе