амазон

Сподели со своите пријатели

Бразил забележа најголем број пожари во амазонската шума во мај од 2004 година и апсолутен рекорд за регионот Савана Серадо, според официјалните податоци објавени во средата. Loading… Сателитите од Националниот институт за вселенски истражувања (ИНПЕ) забележаа 2.287 пожари во Амазон во мај, што е речиси двојно повеќе од истиот месецПрочитај повеќе