Алес Бељацки

Сподели со своите пријатели

Норвешкиот Нобелов комитет денеска ја повика Белорусија да го ослободи затворениот активист за човекови права Алес Бељацки, овогодинешниот добитник на Нобелова награда за мир, која ја дели со руска и украинска невладина организација со иста ориентација. Loading… „Нашата порака е дека ги повикуваме властите во Белорусија да го ослободат БељацкиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Добитници на Нобелова награда за мир за 2022 година се белорускиот активист Алес Бељацки, руската организација за човекови права Меморијал и украинската организација Центар за граѓански слободи, објави Норвешкиот Нобеловиот комитет. Loading… Како што се наведува, тие долги години го промовираат правото да ја критикуваат власта и да ги штитатПрочитај повеќе