Александар Грушко

Сподели со своите пријатели

Заменик министерот за надворешни работи на Русија, Александар Грушко денеска изјави дека Русија нема намера да влегува во воен конфликт со НАТО или со земјите членки на Алијансата. Loading… „Дали тој воен блок е подготвен за отворен конфликт со Русија? Мора да ги прашаме членките на НАТО. Во секој случај,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Москва внимателно ги следи „меѓуизбори“ во САД и е свесна за предлозите на некои републиканци за намалување на воената помош за Украина во случај на нивна победа, изјави рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко во интервју за руската телевизија канал Звезда. Loading… „Се разбира, ги следиме случувањата воПрочитај повеќе