Аџи Тепе

Сподели со своите пријатели

Израелско-турска компанија била заинтересирана да инвестира 60 милиони евра во спортскиот аеродром Аџи Тепе во Куманово. Loading… Како што информираше градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски, на една од последните седници на Советот, компанијата пуштила писмо со намери за инвестиција.     Целта била да изградат современ центар за обукаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово официјално е сопственик на спортскиот аеродром „Аџи Тепе“ откако до пред шест месеци имотот бил „ничија земја“. Loading… Како што истакна градоначалникот Максим Димитриевски, аеродромот не бил впишан во ниту еден документ, ниту бил во сопственост на државата, ниту на општината. – Беше оставен на забот на времетоПрочитај повеќе