абулија

silhouette of man running on beach during sunset

Сподели со своите пријатели

Ако не сте запознати со терминологијата што се користи во психологијата, веруваме дека не го знаете значењето на поимот абулија, односно што значи абулија? Loading… Имено, станува збор за концептот што многу поретко се користи во секојдневната комуникација и главно се користи во психологијата и сродните научни дисциплини. Етимологијата ниПрочитај повеќе