абортус

Сподели со своите пријатели

Клиниката за абортус во Џексонвил, Флорида, е преплавена со пациенти од соседните држави кои воведоа нови ограничувања по историската одлука на Врховниот суд на САД во јуни. Loading… „Порано обично примав по 25 пациенти дневно, а сега гледам околу 45“, вели доктор Д. „Има толку голема побарувачка“. Таа побара даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сенатот на Индијана, контролиран од републиканците, во петокот даде конечно законодавно одобрување на нацрт – законот со кој се забрануваат повеќето абортуси, шест недели откако одлуката на Врховниот суд на САД го брише уставното право на жената да ја прекине бременоста. Loading… Предлог-законот беше прифатен со 28 „за“ и 19Прочитај повеќе