Супер интересни факти кои можеби не сте ги знаеле!


Некои работи можеби сте ги знаеле, некои ќе ве изненадат, некои ќе ве зачудат, но оваа интересна информација сигурно нема да ве остави рамнодушни.

Да почнеме од кралството.

Loading...

Мери Стјуарт станала кралица на Шкотска кога имала само шест дена. Нејзиниот татко починал само шест дена откако се родила!

Шест е многу интересен број кој е исто така поврзан со планетата Земја.

За што станува збор?

Па за тежината, тоа е тежината. Земјата тежи приближно 6.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 фунти, што е 6.588,000,000,000,000,000,000.

Мислевте дека знаевте што значи зборот сештојад?

Не сте во право. Ова е затоа што не го знаевте дека стаорец ќе изеде скоро за сè што му се најде на патот, па дури и на друг мртов стаорец или на свое младенче.

Ако вашиот стомак се преврте од претходниот факт, тогаш бидете подготвени подготвени за следниот.

Со векови, девојчињата во Кина биле врзани и стегнати за стапалата за да не бидат долги повеќе од три сантиметри. Тие го правеле тоа за да можат да ги омажат подобро и побогато. Должината на стапалото се сметало за статусен симбол.

Loading...

По Кина, се движиме во Индија.

Дали знаевте дека во Индија има повеќе мобилни телефони отколку тоалети?

Image by Pexels from Pixabay

Го продолжуваме нашето патување низ светот и се упатуваме кон Бостон.

Има единствено место во светот – Boston University bridge. Единствено место каде што бродот поминува под возот, возот под автомобилот, автомобилот под авионот.

Една златна рипка живеела 43 години.

Златната рипка по име Тиш е официјално најстарата златна рипка досега!

Конечно, изговорете ги следниве зборови гласно: „ The sixth sick sheik’s sixth sheep’s sick!“

Ако успеавте, тогаш честитки, затоа што оваа реченица е напишана во Гинисовата книга на рекорди како збор со кој јазикот најмногу се крши!

Loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *