Спиењето со куче е добро, еве и зошто!


Пред се, сите сме предупредени да не дозволиме кучињата да спијат во нашиот кревет, затоа што се валкани и затоа што можат да остават паразити на душекот.

Но, што ако тоа не е така? Всушност, постојат многу докази кои зборуваат дека кучињата даваат допринос за подобар сон. И вашето куче не би можело да спие само. Добитна ситуација за двајцата.

1. Ве смирува

Без оглед на тоа дали поради топлото тело или неговото ритмичко дишење, постои нешто утешно во врска со кучињата. Тие внесуваат дополнителен мир во вашиот кревет.

Дали сте знаеле дека кучињата можат да почуствува вакви необични работи?

2. Ја намалуваат несоницата

Нивното присуство овозможува мирен сон и дава чуство на сигурност. Значи, во основа тие ги елиминираат сите работи кои ве оставаат будни ноќе.

3. Спиењето со кучиња го ублажува стресот и анксиозноста

Како што е демонстрирани при тереапиите, присуството на кучињата го ослободува сресот. Постојаната позитивна состојба на кучињата е заразно, а нивната весела природа може да биде многу охрабрувачка.

4. Добиваме затоплување

Нивните топли тела и нивната склоност да бидат толку близу до своите човечките пријатели може да ја завршат работата на мал радијатор во креветот. Иако ова може да биде нешто покомплицирано во лето, кој не би сакал некоја природна топлина во текот на студените ноќи.

Кучињата сакаат да јадат човечка храна, но постои нешто што за нив е отровно

Loading...

5. Помагаат во борбата против депресијата

Една работа која кучињата без сомнеж можат да понудат безусловна љубов. За некого кој се бори со депресија, овој тип на врска може да биде од голема помош.

6. Ви даваат чувство на безбедност

Нивната карактеристика да „сослушаат“ и нивната склоност да лаат на странци се фактори кои допринесуваат да се чувствувате сигурно.

Зошто нè лижат кучињата?

7. Тоа исто така е добро и за вашето куче

Не постои ништо во светот што вашето куче го сака повече од поминување време со вас. Тоа го прави многу среќно.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *