Сите купуваат тоалет за изолација, Американците оружје

Сподели со своите пријатели

Како што се шири паниката од коронавирус, Американците решија да се вооружат – не со знаење, не со тоалетна хартија, туку буквално со оружје.

Додека Европејците складираат марихуана, Американците складираат муниција.

Loading...

Се заразил со коронавирус од љубовницата, во карантин со сопругата

Рафтовите се празнат низ целиот свет, но покрај стравувањата дека ќе има недоволно снабдување во период на крантин, Американците исто така имаат загриженост дека нема да има доволно муниција и оружје, да се зголеми побарувачката и да се направат огромни редови кај добавувачите.

Според USA Today, во последните неколку недели, сè повеќе луѓе нарачувале резерви оружје преку интернет, бидејќи бројот на локалните продавачи се намалувал.

Поради коронавирусот урнат рекорд за најдолгиот комерцијален лет

Трговија на мало со муниција преку интернет е сведок на експоненцијален пораст на продажбата од крајот на февруари, што компанијата ја припишува на загриженоста на јавноста за коронавирусот.

„Знаеме дека некои работи влијаат на продажба на муниција, главно политички настани или економска нестабилност кога луѓето мислат дека нивните права можат да бидат загрозени, но ова е наше прво искуство со вирус што води до такво зголемување на продажбата“, рече Алек Хорсман, менаџер за маркетинг на интернет продавници за пиштоли.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *