Што да прави кралот кога златните скали ќе се расипат при слетување на авионот кај Путин? (видео)

Сподели со своите пријатели

Патувањето поради работа може понекогаш да биде напорно, без комфорот од дома. Но, ако сте богат нафтен монарх, тогаш не мора да се грижите. Во тоа предничи кралот на Саудиска Арабија, Салман бин Абдулазиз (81) кој во државната посета на Русија повел 1.500 службеници. Да не му недостига домот, монархот понел и свои теписи и злати заштитени бариери.

За причините на посетата нема да пишуваме. Туку за богатсвото и луксузот. Имено, монархот резервирал неколку хотели „Four Seasons“ и „Ritz Carlton“ во Москва, за себе и за своите работени, пишува rt.com.

Најдобрата соба во „Four Seasons“ може да чини до 3.800 долари, а врвниот кралски апартман се изнајмува исклучиво на барање. Кралот Салман на пато повел и службеници кои се грижат за спцифичниот начин за подготовка на храна и за тоа какво кафе монархот сака.

За време на посетата на Јапонија во март, делегацијата на суидиски сужбеници допатувала со 10 летала. Околу 1.200 хотелски соби во Тоио биле резервирани за Саудијците, а биле осплужени со 500 лимузини.

Кралот Салман е снимен како го напушта својот авион користејќи златни покретни скали во среда на Меѓународен аеродром Внуково. Сепак, скалилата се разипале, па кралот, по кратката пауза, морал да се спушти сам.

Кралот го фотографирале и снимале новинарите кои биле одвоени со стакла и златни бариери.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.