19.04.2015 14:40

Шестмина полицајци на Белановце заработија парични казни


Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, Министерството за внатрешни работи донесе се 14 решенија против 14 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од Колективниот договор на МВР.

Притоа, на шестмина вработени во полициската станица за Граничен премин Белановце, им изрече мерка  – „парична казна” поради неодржување на формациското оружје во чиста и подмачкана состојба.

loading...

Шестемина полицајци во  ПС за ГП и ГН Белановце, РЦ за ГР Север се казнети со парична казна во висина од 15% од месечната плата за еден месец.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments