Руските сили распоредени во Белорусија најавија тактички вежби

Сподели со своите пријатели

Руските сили, кои беа распоредени во Белорусија во октомври, ќе одржат тактички вежби, соопшти Министерството за одбрана во Москва.

Loading...

Конечната оценка за борбената способност и готовноста на единиците ќе биде дадена во последната фаза на координација, по завршувањето на баталјонските тактички вежби, соопшти Министерството.

Минск во октомври објави дека 9.000 руски војници пристигнале како дел од „регионалната групација“ на силите за заштита на границите на Белорусија, според Ројтерс.